این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق عقب ماندگی ذهنی قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری عقب ماندگی ذهنی تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق عقب ماندگی ذهنی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد. 

 

 

 


تعریفی که از نظر اکثریت قریب به اتفاق مجامع علمی و صاحب نظران روان شناسی مورد قبول می باشد تعریفی است که از سوی انجمن آمریکای عقب ماندگی ذهنی(AAMR)  ارائه شده: «عقب-ماندگی ذهنی سطحی از عملکرد هوش عمومی است که میزان آن به طور معنادا ر (دو انحراف معنادار) پایین تر از میانگین بوده و همزمان با نقایصی در رفتار سازشی(سازش یافتگی های فردی و اجتماعی) همراه بوده و در دوران رشد (تشکیل نطفه تا 18 سالگی) ظاهر می گردد» (میلانی فر، 1374).

 

 

 

احمدی و همکاران (1377) پژوهشی به نام به بررسی مقایسه میزان عزت نفس مادران کودکان عقب مانده ذهنی و مادران کودکان عادی شهر اهواز پرداختند. نمونه ی تحقیق 100 نفر از مادران کودکان عقب مانده ذهنی و مادران کودکان عادی وسالم شهر اهواز بودند. نتیجه تحقیق نشان داد که مادران کودکان عقب مانده ذهنی از عزت نفس پایین تری بودند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش عقب ماندگی ذهنی

عقب ماندگی ذهنی    8
عقب ماندهی ذهنی آموزشپذیر (EMR)    9
ویژگیهای کودک استثنایی    9
نیازهای والدین کودکان استثنایی    10
احساسات والدین کودکان استثنایی    11

پیشینه تحقیق
 تحقیقات انجام شده خارجی
تحقیقات انجام شده داخلی

منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی